Fethiye Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü olası orman yangınlarına karşı ormanlık alanlardaki yol kenarına su dolu bidonlar koydu. Ormanlık alandaki cam başta olmak üzere yangına sebebiyet veren geri dönüştürülebilir maddeler ve tüm çöpler toplandı.

Bidonların plastikten değil, güneşe ve yangına dayanıklı bidonlar tercih edildiği, bölgede ilk müdahale için yol kenarlarına bırakıldığı görüldü.  Ormanlık yol kenarlarına dolu su bidonları koyma çalışmasını Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli gerçekleştirdi. 100 tane su dolu bidon, Fethiye Yarımadasındaki Hillside Kavşağı, Kaya Yolu ve Oyuktepe Mevkii’nin yol kenarına yerleştirildi.

“Kirletmeyin”
Su dolu bidonlar ormanlık alanların yol güzergahlarına koyulurken, aynı zamanda ormanlık alanda da temizlik çalışması yapıldı. İnsanlar tarafından ormanlık alanların içlerine ve yol kenarlarına atılan çöpler, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından toplandı. Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mahmut Bayraktar, “Bu cennet doğaya çöp atıp, şişelerini dağlarda kıran insanlar var. Böylesine güzel bir coğrafyayı nasıl kirletebiliyorlar, nasıl bu kötülüğü yapabiliyorlar anlamakta zorluk çekiyorum. Lütfen yerlere çöp atmayın” dedi.

“Yangına ilk müdahale için…”
Bayraktar konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Yangınlarda ilk müdahale çok önemli. Bunun için ormanlık alanlar içerisinde yer alan sürekli kullanılan yollara yanmayan su dolu bidonlar koyduk. Cam atıklarının ve diğer atıkların doğaya bırakılmaması gerekiliyor. Bunlar yangına sebep olan en büyük faktörlerden bir tanesidir. Ülkemizin birçok yerinde ciğerlerimiz yandı. Umarım bu bidonlar kullanılmaya gerek duyulmaz. Buradaki temel konu; yangının başlangıcı sırasında ilk müdahaleyi yapabilmektir. Halkımızdan ricamız; çevremizi temiz tutalım. Ormanlarımızı, yeşilimizi, doğamızı koruyalım”

 

Editör: Haber Merkezi