Toros Yörük Türkmen Federasyonu ve Anadolu Yörük Türkmen Federasyona bağlı derneklerinin hazırladığı Yörük Yaren Gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Eğlence dolu geceye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Özer Olgun Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa ise ilgi yoğun oldu.

Geceye Fethiye, Seydikemer Yörük Derneği, Bodrum, Milas, Dalaman Yörük Obaları, Göcek Yörük göçerleri, Karaçulha Gönüllüler Derneği, Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri muhtarlar, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Yaren Gecesi’nde,yöresel sanatçılar tarafından türküler söylendi ve halk oyunları gösterileri sunuldu.

Sipsi, bağlama, cura ustalarının yeteneklerini ve tecrübelerini sergilediği gecede, dinleyenlere yörük kültürü hakkında bilgiler de verildi. Eğlenceli dakikalar geçiren vatandaşlar, türkülere oynayarak eşlik etti.

Toros Yörük Türkmen Federasyonu başkanı İsmail Uzunoğlu yaptığı konuşmada “ Bizler örfümüzü, adetlerimizi ve kültürümüzü yeni nesillere aktarmak için bu yola çıktık. Türkiye’nin dört bir köşesinde derneklerimizi, federasyonlar kurduk. Bu güzel vatanda paylaşmayı kardeşçe yaşamayı aşılamakdır” diye konuştu.

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu başkanı Ramazan Kıvrak ise “Bu özel programımıza hepiniz hoş geldiniz. 4 yıl önce çıkılan bu yolda kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Bugün de hep birlikte güzel bir yaren gecesi düzenledik. Şarkılar, türküler ve yöresel danslarla doya sıya eğleneceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi