Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni başladı. Seydikemer Yayla Karaçulha’da gerçekleştiren etkinlikte, Cumartesi akşamı yerel sanatçılar eğlenceli bir konser verirken, Pazar günü gündüz bölümünde ise, temsili yörük göçü, gelin alma yarışmalar yer aldı. Akşam bölümünde ise Özlem Şahin konseri ile şölen sona erecek.

2 gün boyunca halk pazarının kurulduğu şenlikte, at, eşek, keçi ve koyunlarla yürüyüş yapılarak, Yörük göçü canlandırıldı. Ayrıca at üstüne bindirilen gelin ile köy içinden, şölen alanına kadar gelin alma gerçekleştirildi. Etkinliklerin gündüz bölümünde halat çekme, çuval, yoğurt yeme, sandalye kapmaca, Yumurta taşıma, eş taşıma, keçi yarışı, balon patlatma yarışı gibi yarışların yanı sıra eşek yarışması da yer alıyor.

Seydikemer ve Fethiye’den yoğun bir katılım dikkat çekerken, cumartesi akşamı yerel sanatçılar konseri Fethiye TV, Beşkazanın Sesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Özlem Şahin konseri de aynı şekilde canlı olarak şölene gidemeyenler için canlı olarak yayınlanacak.

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı “biz karaçulha gönüllüler derneği olarak yayla karaçulha yörük türkmen şölenini geleneksel hale getirdik bu sene 8. yapıyoruz. Güzel bir şölen yaptığımızı düşünüyorum ben katılan tüm halkımıza, tüm katılan derneklerimize , misafirlerimize teşekkür ediyorum. Dün akşam yaren gecesi yaptık bugünde temsili gelin alma, yörük göçü, yarışmalar yapıyoruz. Akşam da Özlem Şahin konseri var" dedi

Editör: Haber Merkezi