Fethiye’de kaybolmaya yüz tutan dastar için Türk Patent ve Marka Kurumundan Coğrafi İşaret Tescil Belgesinin alınmasının ardından kadınlar İpek böceğinden, ipek üretip dastar dokumacılığını geliştiriyor. Fethiye’nin Üzümlü Mahallesinde Tarım İlçe Müdürlüğüne müracat eden Nejla Çolak aldığı ipek böceği yetiştiriciliği kursunun ardından üretime hız verdi. Yörede yaygınlaşmaya başlayan ipek üretimi hakkında konuşan Çolak “Çocukluğumdan beri dastar dokumacılığı yapıyorum. Kaybolmaya yüz tutan bu el sanatının hem Tarım İl Müdürlüğü hem de Fethiye Belediyesinin projeleriyle yeniden canlanmaktadır. Bir dastar ustası olarak kendi ürettiğim ipekten dastar dokuyacağım” ifadelerini kullandı.

Fethiye ve çevresinde ipek böceği yetiştiriciliği artıyor.  Türk Patent ve Marka Kurumundan Coğrafi İşaret Tescil Belgesinin alınmasının ardından kadınlar İpek böceğinden, ipek üretip dastar dokumacılığını geliştiriyor. Fethiye’nin Üzümlü Mahallesinden Nejla Çolak’ın ipek böceği eğitimi için İl tarım Müdürlüğüne müracaat edip eğitim almasının ardından, müdürlüğün Bursa Koza Birlikten 10 Bin adet ipek böceği yumurtası temin ederek Çolak’a teslim etmesiyle ipek üretimi için adım atıldı.

Nejla Çolak İpek böceği yetiştiriciliğinde aldığı eğitimle başarılı bir sonuç aldı. İpekböcekleri koza sarmaya başlayınca, hedefine ulaşmanın sevincini yaşadı.

Sanayi Esnafından Haraç Aldıkları İddia Edilen Şahıslar Hakim KarşısındaSanayi Esnafından Haraç Aldıkları İddia Edilen Şahıslar Hakim Karşısında
Editör: Haber Merkezi