Genel

Likya Yolu Proje Toplantısı Fethiye’de Gerçekleştirildi

Fethiye’den Antalya’ya uzanan Likya Yolu turizmini geliştirmeyi hedefleyen proje kapsamında bölgedeki KOBİ’lere dijitalleşme ve çevresel sürdürülebilirlik alanlarında destek sunacak.

Muğla ve Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ortaklığında yürütülen ve Akdeniz rotalarında sürdürülebilir turizmi desteklemeyi amaçlayan ‘Akdeniz Rotaları Boyunca Dayanıklı Turizm Ekosistemlerinin Geliştirilmesi Projesi’ (DETOUR) tanıtım toplantısı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Turizm Bürosu Sorumlusu Saffet Dündar ile TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, Likya Yolu'nun keşfedilmesine öncülük eden Kate Clow ve Kültür Rotaları Derneği Proje Koordinatörü Çağla Kosova katıldı. Katılımcılar, proje detaylarını paylaşarak bölge turizmi açısından projenin önemine dikkat çekti.

Toplantıda konuşan Saffet Dündar, projenin Likya Yolu'ndaki sürdürülebilir turizme katkı sağlayacağını belirterek yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Proje kapsamında bölgedeki işletmelere sağlanacak desteklerden bahseden Kate Clow, projenin hem yerel ekonomiyi güçlendirmeye hem de sürdürülebilir turizm uygulamalarını yaygınlaştırmaya yönelik katkılar sağlayacağını ifade etti.“2 Milyon Euro’luk Bir Girişim Başlatıyoruz”

Kültür Rotaları Derneği, DETOUR Projesi koordinatörü Çağla Kosova yaptığı açıklamada, “Avrupa Birliği COSME programından hibe almaya hak kazanmış ve üç yıl sürecek bir proje kapsamında, toplam bütçesi 2 milyon euro olan bir girişim başlatıyoruz. Bu proje, İtalya, Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan olmak üzere dört ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirilecektir. Projenin Türkiye ayağında, ilk olarak Likya Yolu üzerinde faaliyet gösteren işletmelerle irtibat kurulacak ve bu işletmelerle anket çalışmaları yapılacaktır. Bu çalışmalar sonucunda elde edilen veriler ışığında, eğitim, danışmanlık ve kapasite geliştirme hizmetleri sunulacaktır. Proje, KOBİ’lerin yenilikçi projeler geliştirmelerine destek olmayı hedeflemektedir. Proje sonunda, Türkiye’den seçilecek 10 işletmeye, yenilikçi projelerini hayata geçirebilmeleri için 25 bin euro hibe sağlanacaktır. Ayrıca, çevresel sürdürülebilirlik, çevre koruma ve iklim değişikliği ile ilgili önlemler alınması teşvik edilecektir. Proje, özellikle KOBİ’lere odaklanarak onların dijitalleşme süreçlerini ve dijital pazarlama kapasitelerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda, KOBİ’lerin dijital reklam faaliyetlerini kolaylaştıracak eğitim ve destek hizmetleri sunulacaktır. Proje, hem çevresel konular hem de dijitalleşme alanlarında KOBİ’lerin kapasitelerini artırmayı hedeflemektedir.” ifadelerini kullandı.