Nursel Özdemir Eğitim Kurumları, çocukların eğitim sürecine başlamadan önce sağlık yönünden değerlendirilmesi gerektiği inancıyla önemli bir projeyi başlattı. Eğitim öncesi dönemdeki çocuklarda işitme sorunlarının erken teşhisini amaçlayan “İşitme Taraması Projesi”, bugün itibarıyla Elit Nursel şubesinde uygulamaya kondu. Projede görev alan Odyolog Nur Asar, Ayşegül Özkaçar ve Kader Mete özel olarak hazırlanmış ses yalıtımlı straforlu odalarda çocuklara işitme testleri uygulayacak. Test sonuçlarına göre işitme problemi tespit edilen öğrenciler, gerekli uzmanlara yönlendirilecek. 

Whatsapp Image 2025 04 18 At 16.00.01 (Copy)

‘Önce Sağlık, Sonra Eğitim’

Nursel Özdemir Eğitim Kurumları Kurucusu Salih Dündar, proje hakkında şu açıklamalarda bulundu; “Kurumlarımız olarak farklı projelerde iş birliği içinde yer alıyoruz. Öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacak projelerden birini daha bugün itibarıyla başlatmış bulunuyoruz. Bu projemizin amacı, işitme yetersizliğinden şüphelenilen öğrencilerin tespit edilmesidir. İlk aşamada psikologlarımız ve ilgili uzmanlarımızla birlikte bu öğrencileri belirledik. Tespit edilen öğrencilerimizi, ses yalıtımlı straforlu odalarda özel cihazlarla teste tabi tutacağız. Testler sonucunda, işitme kaybı ya da işitmeye yönelik herhangi bir rahatsızlıktan şüphelenilmesi durumunda, öğrencilerimizi gerekli uzmanlara yönlendireceğiz. Geçmiş dönemlerde de benzer çalışmalar yapmıştık, ancak birkaç yıldır bu tür bir tarama gerçekleştirilmemişti. Bu nedenle çocuklarımızın tekrar değerlendirilmesi ve gerekli yönlendirmelerin yapılması adına bu projeyi yeniden başlatmış olduk. Projemizi bugün Elit Nursel kurumumuzda başlatıyoruz. Yarın ise merkez kurslarımızda ve hafta içerisinde diğer merkezlerde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Temennimiz, hiçbir çocuğumuzda en ufak bir işitme problemiyle karşılaşmamaktır. Ancak hepimizin bildiği gibi, kulakla ilgili rahatsızlıklar mikrobik nedenlerle, kazalarla ya da darbelerle kolayca ortaya çıkabilmektedir ve bu da çocukların gelişimi açısından sorun teşkil edebilmektedir. Bizler hekimlerin alanına doğrudan girmek istemiyoruz; amacımız, eğitime başlamadan önce çocukların sağlıklı olmasını sağlamaktır. Çünkü bizim önceliğimiz, eğitimden önce çocukların her açıdan sağlıklı olmasıdır. ‘Önce Sağlık, Sonra Eğitim’ anlayışıyla yola çıktığımız bu projeyi kurumlarımızla iş birliği içinde titizlikle yürütüyoruz. Projenin sorumluluğunu da büyük bir hassasiyetle sürdürüyoruz. İnşallah hiçbir çocuğumuzda ciddi bir sorunla karşılaşmadan, bu projeyi başarıyla tamamlarız” diye konuştu.

Whatsapp Image 2025 04 18 At 16.04.28 (Copy)

“Erken Tanın Önemini Biliyoruz”

Projenin psikolojik destek ayağını yürüten kurum psikoloğu Hande İnce ise, erken tanının önemine dikkat çekerek, “Kurumumuzda, özellikle özel eğitim gereksinimi olan bireyler için erken tanı sürecine yönelik çalışmalar başlatılmıştır. Bu doğrultuda, erken tanının önemi doğrultusunda iş birliği yapmaya hazırız. Eğer bu noktada bir desteğe ihtiyacınız varsa, süreci mümkün olan en erken aşamada planlayarak bireysel eğitim planlarını bu doğrultuda şekillendirmek adına sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız” dedi.

Whatsapp Image 2025 04 18 At 16.00.22 (Copy)