Osman Çıralı, inşaat sektöründeki Oda üyeleri başta olmak üzere, inşaat yapan bölge sakinlerinin de 11 Mart’ta başlayacak turizm sezonuna uygun planlama yapmaya davet etti. Başkan Çıralı, ayrıca turizmle bağlantılı işyerlerine de 11 Mart’ta başlayacak sezona hazırlanarak, hizmete açılması çağrısı yaptı.İnşaat Yasaği Açiklama2023 yılında, Dalaman Havalimanı’na gelen yolcu sayısının, 2022 yılına oranla yüzde 15 arttığını ve havaların iyi gitmesi ile birlikte turizm sezonunun Kasım ayına kadar uzadığını hatırlatan, Başkan Osman Çıralı, “2023 yılında Jet2’nun İngiltere’den Dalaman’a uçuşları 17 Mart’ta başladı ve 20 Kasım’a kadar devam etti. Bu yıl ise uçuşların başlangıç tarihi 1 hafta daha öne çekilecek ve 11 Mart’ta başlayacak ve 24 Kasım’a kadar devam edecek. Uzayan sezonda elde edilecek turizm geliri bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Zorlu ekonomi koşullarıyla mücadele eden üyelerimiz açısından 2024 turizm sezonunun iyi geçmesi en büyük temennimiz. Bu nedenle bu yıl, gerek sezon başında gerekse sonunda 1 hafta uzayan uçuşların kalıcı olması için gerekli tedbirleri şimdiden almamız önem arz ediyor. Dalaman’a inen turistlerin Fethiye’yi tercih etmesi, onları en iyi şekilde ağırlamamıza bağlı. Dolayısıyla önceki yıllarda 15 Mayıs-15 Ekim 2023 tarihleri arasında uygulanan inşaat faaliyetlerine kısıtlamasının uzayan sezona uygun olarak yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Konuyla ilgili kamu kurum ve kuruluşları düzeyindeki görüşmelerimizi başlattık. Bu kapsamda inşaat sektöründeki Oda üyelerimiz başta olmak üzere inşaat yapmakta olan tüm hemşehrilerimizden, süren işlerini 11 Mart’ta başlayacak turizm sezonuna göre planlayarak, turizm sezonunda inşaat yasaklara uyma konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz." diye konuştu.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Fethiye’nin yurt dışında farklı pazarlarda tanıtımı ve turizm sezonunun uzaması için Fethiye Belediyesi ve turizm paydaşlarıyla yoğun çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Çıralı, şöyle devam etti:

“Turizm Konseyi paydaşlarımızla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonuç vermeye başladı. Şimdi elde edilen bu kazanımları en iyi değerlendirmek durumundayız. Uçuşların bu şekilde devam etmesi ve Dalaman’a inen turistlerin Fethiye’yi tercih etmesi için biz de gerekli önemleri almalıyız. Ekonomisi turizme dayalı bir kent olan Fethiye’mizde turizmin olumsuz etkilenmesi bağlantılı diğer sektörlerimiz açısından da önem taşıyor. Belediyemizin de hiç kimseye en ufak bir ayrıcalık tanımadan turizmi olumsuz etkileyecek hiç bir çalışmaya izin verilmeyeceğine inanıyoruz.

Ayrıca turizmle bağlantılı işyerlerinin de 11 Mart’ta başlayacak sezona hazırlanarak, bu tarihte gelecek misafirlerimize hizmet verecek şekilde açık olmaları, turizm sezonunu öne çekme girişimlerimize katkı yapacaktır. ”

Editör: Esra Kapıcı