Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde bir araya gelen öğretmenler, yüzde 11,54’lük maaş zammını protesto etmek için iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Birçok eğitim sendikasının ortak katılımıyla düzenlenen basın açıklamasına, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu da destek verdi. Eylemde öğretmenler, geçim sıkıntısını ve yaşadıkları ekonomik zorlukları dile getirerek, en düşük memur maaşının yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasını ve maaşların en az 79.000 TL seviyesine yükseltilmesini talep etti. Katılımcılar, "Emeğimizin değersizleştirilmesine, yaşam şartlarımızın ağırlaştırılmasına sessiz kalmayacağız" diyerek taleplerini bir kez daha yüksek sesle ifade etti.Fethiye’de Öğretmenler İş Bırakma Eylemi Yaptı (5)Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu önünde bir araya gelen KESK’e bağlı sendikaların üyeleri ile Eğitim Sen, Eğitim İş ve Hürriyetçi Eğitim Sen üyeleri açıklanan 2025 yılı memur zamlarına tepki gösterip, halaylı eylem yaptılar. Eğitim Sen adına Ayşin Ragıpoğlu, Eğitim İş adına Uğurcan Küçükala ve Hürriyetçi Eğitim Sen adına ise Şerife Özdemir’in basın açıklamalarını okuduğu eylemde “TÜİK'in açıkladığı %44,38'lik yıllık enflasyon oranı, çarşıda, pazarda yaşadığımız gerçeklerle asla bağdaşmamaktadır. Halkı yanıltan bu sahte rakamlarla bizleri sefalete mahkûm etmeye çalışanlara karşı susmayacağız! Yalanlarla örülmüş bu sistemi reddediyoruz ve emeğimizin onurunu korumak için mücadele bayrağını yükseltiyoruz!” ifadeleri kullanıldı.Fethiye’de Öğretmenler İş Bırakma Eylemi Yaptı (2)

"TÜİK Rakamları Halkın Gerçekleriyle Uyuşmuyor"

Ortak basın açıklamasında, öğretmenler TÜİK’in açıkladığı %44,38’lik yıllık enflasyon oranının, piyasadaki gerçeklerle bağdaşmadığını vurgulayarak, "Halkı yanıltan sahte rakamlarla bizleri sefalet koşullarına mahkûm etmeye çalışanlara karşı susmayacağız. Bu yalanlarla örülmüş düzeni kabul etmiyor ve emeğimizin onurunu korumak için mücadele bayrağını yükseltiyoruz."

"Bu Zam Değil Sadaka"

Kamu emekçilerine yapılan %11,54 oranındaki maaş zammını “trajikomik” olarak niteleyen öğretmenler, bu düzenin toplumun geniş kesimlerini mağdur ettiğini belirtti. Artan hayat pahalılığına dikkat çeken katılımcılar, "Market raflarından ulaşım ücretlerine kadar her alandaki zamlar, emekçilerin cebine her gün biraz daha yük bindiriyor. Kamu emekçileri, maaşlarını hangi ihtiyaçlarına yetiştireceğini şaşırmış durumda."Fethiye’de Öğretmenler İş Bırakma Eylemi Yaptı (13)"Kira Artışları Vatandaşların Barınma Hakkını Elinden Alıyor"

Eylemde, artan kira fiyatlarının barınma hakkını tehdit eder boyutlara ulaştığı vurgulanarak, öğretmenlerin öğrenciler gibi ortak ev tutmaya mecbur kaldığı ifade edildi. Hükümetin maaş zamlarının, yaşam koşullarını iyileştirmekten uzak olduğunu belirten öğretmenler, mevcut ekonomik politikaların sürdürülemez olduğunu söyledi.

"Emeğimizin Karşılığını İstiyoruz"

Öğretmenler, insanca yaşayabilecekleri bir maaş ve adil gelir dağılımı talep etti. Talepler arasında, barınma desteği, ücretsiz kreş, emeklilik haklarının iyileştirilmesi ve adil bir vergi sistemi yer aldı. Ayrıca, kamu kaynaklarının yandaş projelere değil halkın refahına ayrılması gerektiği, "Halkın alın teriyle oluşturulan kaynakların, rant projelerine ve yandaş şirketlere akıtılmasına artık tahammülümüz kalmadı. Bu düzenin değişmesi için mücadelemiz sürecek."

"Bu Mücadele Burada Bitmeyecek"

Eyleme katılan BASK, Birleşik Kamu İş, KESK, Hür Sen ve Asim Sen gibi sendikalar, tüm çalışanları birlikte mücadeleye davet etti. Öğretmenler, haklı taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda eylemlerini büyüteceklerini ve meydanlarda olmaya devam edeceklerini ifade ettiler. "Sizler yediniz, hesabı biz ödemeyeceğiz! Emeğimizin hakkını alıncaya kadar mücadele etmeye kararlıyız." Eylem, geniş katılım ve güçlü dayanışma mesajlarıyla sona erdi.Fethiye’de Öğretmenler İş Bırakma Eylemi Yaptı (11)

Editör: Onur Çadır