Basın mensuplarına hitaben yaptığı konuşmada, Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın kuruluşundan bugüne kadar geçen süreçteki çalışmalarını ve gelecek hedeflerini paylaşan Sağır, yeniden adaylık kararını detaylı bir şekilde açıkladı.
Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın 11. kuruluş yıl dönümüne dikkat çekerek, odanın kuruluş sürecini ve bu süreçte yaşanan zorlukları şu sözlerle anlattı:
"Değerli arkadaşlar, bugün 28 Mart 2025. Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odamızın kuruluşunun 11. yıl dönümü. Bildiğiniz gibi Seydikemer’in ilçe olmasının ardından 2014 yılında esnaf arkadaşlarımızla beraber Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odamızı kurduk. Kurucu başkan olarak göreve başladığım odamızda sizlerin de desteğiyle esnaflarımıza ve bölgemize hizmet etme fırsatı bulduk. Kuruluş sürecinin zorluklarını atlatıp, mazeretlere sığınmadan esnaflarımızın da desteğiyle odamızı belli bir noktaya getirdik."
"Odamızı Güçlü Bir Yapı Haline Getirdik"
Görev süresi boyunca, Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın sadece bir meslek örgütü değil, aynı zamanda ilçenin kalkınmasında önemli bir paydaş haline gelmesi için çalıştıklarını vurgulayan Sağır, şu ifadeleri kullandı:
"Bu süre zarfında, odamızı sadece bir esnaf örgütü olarak değil, aynı zamanda Seydikemer’in ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayan güçlü bir oda haline getirmek için çok çalıştık. Görev süremiz boyunca, Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak birçok ilklere imza attık. Esnaf odamıza ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesini kazandırarak, Türkiye genelinde örnek bir başarıya imza attık. Bunun yanı sıra, Seydikemer’in tanıtımı ve gelişimi için pek çok projeye öncülük ettik. Sizlerin desteğiyle, odamızın sadece bir meslek kuruluşu değil, aynı zamanda ilçemizin kalkınmasında önemli bir paydaş haline gelmesini sağladık."
"2026 Seçimlerinde Yeniden Adayım"
Geçtiğimiz yıl yerel seçimler nedeniyle görevinden ayrıldığını ve bu süreçte odanın dışarıdan değerlendirme fırsatı bulduğunu ifade eden Sağır, edindiği tecrübelerin kendisi için önemli bir kazanım olduğunu belirtti. 2026 yılında yapılacak olan seçimlerde yeniden aday olduğunu açıklayan Sağır, şunları söyledi:
"Değerli dostlar, sevgili esnaflarımız, bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl yerel seçim nedeniyle odadaki görevimizden ayrılmıştık. Bu süreçte bir esnaf olarak kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz odamızı dışarıdan değerlendirme fırsatımız oldu. Görev süremiz boyunca edindiğimiz tecrübelerle birlikte bu sürecin bizler açısından önemli bir kazanım olduğunu özellikle belirtmek isterim. Bu çerçevede, 2026 yılında yapılacak olan Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimlerinde arkadaşlarımızla birlikte aday olup esnaflarımıza hizmete devam etmek istiyoruz. Sizlerin aracılığı ile tüm esnaflarımıza ve kamuoyuna adaylığımızı açıklamış bulunuyoruz."
"Hedefimiz Odamızı Daha İleriye Taşımak"
Yeni dönemdeki hedeflerini paylaşan Sağır, odanın daha güçlü bir yapı haline gelmesi için çalışacaklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:
"Bu kararın alınmasında, geçmişte zor dönemlerde birlikte başardıklarımızdan aldığımız güç ve yapmış olduğumuz ziyaretlerde esnaflarımızın teveccühü en büyük motivasyon kaynağımız oldu. Hedefimiz, yeni dönemde odamızı daha ileriye taşımak ve esnafımıza pratik ve profesyonel anlamda hizmet edecek güçlü bir yapı haline getirmektir. Birlikte çalışarak, dün olduğu gibi yarın da ilçemizin tüm kurum ve kuruluşları ile dayanışma içerisinde hareket ederek, odamızı daha güzel yarınlara taşıyacağımıza yürekten inanıyorum."
"Hayırlı Bayramlar Diliyorum"
Konuşmasının sonunda tüm basın mensuplarına teşekkür eden Sağır, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla iyi dileklerini iletti:
"Hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Sizlerin aracılığı ile esnaflarımıza ve tüm Seydikemer halkına hayırlı bayramlar diliyorum."
11. Yıl Dönümü Kutlandı
Etkinlikte, Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın 11. kuruluş yıl dönümü de kutlandı. Sağır, bu özel günün anlam ve önemini vurgulayarak, esnaf ve sanatkârların desteğiyle odanın bugünlere geldiğini belirtti.