Turizm

Başkan Karayiğit, “Muğla Genelinde Tek Fuar Yapılmalı”

Başkan Karayiğit, “Muğla Genelinde Tek Fuar Yapılmalı”

Tarım ve turizm potansiyeli yüksek olan Fethiye’de 13. Fethiye Turistik İşletmeler, Villa Ekipmanları ve Dekorasyon Fuarı ile 12. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas fuarı Patlangıç Kapalı Pazar Yeri'nde kapılarını açtı. Özellikle yeni nesil araç, ekipman ve doğal ürünlerin tanıtıldığı fuara ilgi beklendiği kadar olmadı. Marmaris Fuarcılık Organizasyon Şirketi (MARFO) tarafından organize edilen fuara, 100 firma katıldı. Özellikle tarım alanında yoğunlukla traktör bayilerinin olması çiftçilerin ilgisini çekmedi. Fuarda konuşan Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, geçmiş yıllara göre fuarda ziyaretçi sayısının azaldığını söyledi. Muğla’da tek fuar yapılması gerektiğini belirten Karayiğit, tüm ilçelerin tek fuarda toplanmasının daha mantıklı olacağını söyledi. 

“Eski Fuarlara Göre Ziyaretçi Bakımından Daha Zayıf”

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Bu sene 12’inci fuarımızı açtık. Hem turizm hem de tarım fuarı olmasına rağmen eski fuarlara göre ziyaretçi bakımından daha zayıf. Tarım olarak traktör bakımından çok zenginiz. Daha önce burada traktör olmazdı. Bu fuardan sonra firmamız Kınık- Ova tarafında fuar açıyor. Büyük firmalar orada… Buraya gelip bir hafta sonra gitmek maliyet işi. İkincisi çiftçinin durumu çok zor… Son fiyatlara baktığımız zaman Salatalık 2 lira, kabak 2, patlıcan 6 lira, domates 10 lira. Benim kendi narenciye ağaçlarım var. Önceden meyve suyuna Seki ve Arsadan, üzümle elma giderdi. Bu sene portakal ve limon gitti” dedi.

 “Muğla’nın Orta Tarafında Fuar Alanı Olması Gerekiyor”

Fuarların çok fazla olduğuna değinen Başkan Kenan Karayiğit, “Fuarların birbirine yakın olması iyi değil. Fuarlar fuar firmalarının kazanç arttırması gibi bir şey. Aslında her ilde bir tane fuar yapılması ve Muğla’nın orta tarafında fuar alanı olması gerekiyor. Daha önce Osman başkana ilettik ama Osman başkan zamanında olmadı. Ahmet başkan söz verdi. Milas ve Fethiye fuarları bir yerde birleştirelim. Bütün Muğla’nın ilçelerini toplayalım. Daha güzel olur. Almanya’da senede 2 kere fuar oluyor. Türkiye’deki gibi böyle fuar yeri yok. Hatta yöresel olan yer yok. Adım başı yöresel oluyor. Bunlar hem sağlıklı değil hem verimli olmuyor” diye konuştu.
Whatsapp Görsel 2024 04 17 Saat 17.17.25 4Bd1E17E