Büyükşehir Belediyesi Fethiye Karaçulha Toptancı Hali’nden ihracatçı Bayram Viran, “Şu an güncel olarak Romanya, Kosova, Rusya bölgelerine özellikle Ukrayna’ya yoğun bir domates ihracatı gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ege Bölgesi’nin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanına turfanda domates sevkiyatı yapılan Fethiye’den şu günlerde yurtdışına da domates ihracatında yoğun artış olduğu kaydedildi. Birbirleriyle savaş halindeki ve barış beklenen Rusya ile Ukrayna’ya Fethiye’den her gün tırlarla domates ihracatı gerçekleştiriliyor.

Fethiye’den Turfanda Domates İhracatı Artıyor (9) (Copy)

Son günlerde ihracatta artış olduğunu belirten komisyoncular, Fethiye ve Seydikemer’deki hallerde turfanda domates paketleme işlemlerini iyice arttırdıklarını söylediler.

Fethiye’den Turfanda Domates İhracatı Artıyor (4) (Copy)

Muğla Büyükşehir Belediyesi Karaçulha Toptancı Hali’nden Bayram Viran, “Şu an güncel olarak Romanya, Kosova, Rusya bölgelerine özellikle Ukrayna’ya yoğun bir domates ihracatı gerçekleştiriyoruz. Yerel marketler alışlarımız 30-32 TL bandında. İhracatta ise 34-36 TL arasında. Ramazan ayından bu yana özellikle iç piyasa çok iyi. Ama ileriki günlerde iç piyasanın ne olacağını bilemiyorum. İyi olacağını ümit ediyorum. Şu anda yurtiçi ve yurtdışına iyi bir turfanda domates çekimi var. Özellikle Kınık ve Ova bölgesinden salkım domatese büyük bir talep var.” dedi.

Viran, “Geçmişe dönük bakıldığı zaman tane domateste yoğun bir üretim vardı. Bundan üreticiler çok kazanç sağlayamadığı için şu anda çeşitliliğe döndü. Bunlar küçük domates, salkım olarak çeşitlendi. Karma olarak bu şekilde ihracaatlarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Fethiye’den Turfanda Domates İhracatı Artıyor (5) (Copy)

Bayram Viran, “Havaların ısınmasıyla tonajlar fazla gelmeye başlar ama özellikle Kumluova, Kınık bölgesi ve Fethiye’de fiyatları düşürecek şekilde tonaj yok. Fakat Kumluca ve Antalya bölgesinde yeni çıkmaya başladı. O etkiler mi çok da sanmıyorum. Ramazan ayındayız. İhracatta da 4 ülkeye çekim iyi durumda.” diye konuştu.
Fethiye’den Turfanda Domates İhracatı Artıyor (7) (Copy)Fethiye’den Turfanda Domates İhracatı Artıyor (8) (Copy)