Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun olarak gönüllere dokunan ziyaretler gerçekleştiriyor. İzmit’te yaşlı ve hastaların evlerine misafir olan Büyükakın, çocukları da unutarak onları sevindiriyor. Başkan Büyükakın, “İyilikle büyüyen bir şehir için gönüllere dokunmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Her gittiği yerde sevgiyle karşılanan Başkan Büyükakın, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu Kocaeli’nin her köşesine yaymayı hedefleyen Büyükakın, bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nin “İyilik Kılavuzu” projesine de destek veriyor.

Ziyaretlerde Sevgi ve Dayanışma

Başkan Büyükakın, İzmit Yahya Kaptan Mahallesi’nde yaşayan İsa ve Nezihe Şenol çiftini ziyaret ederek Ramazan’ın bereketini paylaştı. Kadıköy Mahallesi’nde Egehan ve annesi Emine Gözdağı’nı ziyaret eden Büyükakın, Yenidoğan Mahallesi’nde ise Süleyman Beren’e geçmiş olsun dileklerini iletti.

“Ramazan Gönüllere Dokunmanın Vakti”

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Büyükakın, Ramazan ayının gönüllere dokunmak için en güzel zaman olduğunu belirtti. “Büyüklerimizin dualarını aldık, çocuklarımızın yüzünü güldürdük, hastalarımıza şifa diledik. İyilikle büyüyen bir şehir için gönüllere dokunmaya devam edeceğiz” dedi.

“İyilik Kılavuzu” Projesi Türkiye’ye Örnek Olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayına özel başlattığı “İyilik Kılavuzu” projesinin önemine değinen Büyükakın, projenin Ramazan ayı ile sınırlı kalmayarak yıl boyunca devam edeceğini söyledi. “Merhamet, muhabbet, vefa, emanet ve hürmet gibi değerlerimizi yaşatarak bu projeyi Kocaeli’nin dört bir yanına yayacağız. ‘İyilik Kılavuzu’, Türkiye’ye örnek olacak bir model öneriyor” ifadelerini kullandı.

Ramazan’da Dayanışma Çağrısı

Başkan Büyükakın, Ramazan ayında vatandaşları dayanışmaya davet etti. “Sofralarımızı komşularımızla paylaşarak, büyüklerimizi ziyaret ederek ve yetimlerimizin yüzünü güldürerek Kocaeli’nin manevi atmosferini yükseltebiliriz. İyiliği hayatımızın merkezine koymalıyız” diyerek bu iyilik hareketine katılım çağrısında bulundu.


Bu Haberle İlgili Soru ve Cevaplar

Başkan Tahir Büyükakın Ramazan ayında hangi ziyaretlerde bulundu?
Başkan Büyükakın, İzmit’teki yaşlı, hasta ve çocukları ziyaret ederek onların gönüllerine dokundu. Yahya Kaptan, Kadıköy ve Yenidoğan mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

“İyilik Kılavuzu” projesinin amacı nedir?
“İyilik Kılavuzu” projesi, merhamet, vefa ve hürmet gibi değerleri yaşatarak Kocaeli’de dayanışma ve paylaşma kültürünü yaygınlaştırmayı hedefliyor. Proje, Ramazan ayıyla sınırlı kalmayıp yıl boyunca uygulanacak.

Başkan Büyükakın Ramazan ayında hangi çağrıyı yaptı?
Başkan Büyükakın, Ramazan ayında vatandaşları sofralarını paylaşmaya, büyükleri ziyaret etmeye ve yetim çocukları sevindirmeye davet etti.

Kaynak: igf