Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında Seydikemer Kaymakamlığı’nda yapılan Seydikemer TDİOSB Tanıtım Toplantısı’nda katılımcılara seslenen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Biz bu projede Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılarımız yer alsın istiyoruz. Bu yatırım ulusal firmalara açıldığı takdirde çok kısa sürede dolacaktır. Yatırımcılarımız çekimser kalmamalı. Sağlayacakları destekle projeyi en kısa sürede nihayete erdireceğiz.” dedi.
Seydikemer Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda Vali Akbıyık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Seydikemer TDİOSB Genel Müdürü Tayyar Şaşmaz, Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Tugay ve yatırımcı adayları katıldı.Toplantı Seydikemer TDİOSB Genel Müdürü Tayyar Şaşmaz’ın sunumuyla başladı. Şaşmaz, parsel büyüklükleri ve tahsisleri ile üst yapının nasıl yapılacağı konularında katılımcılara bilgi aktardı. Şaşmaz, OSB’de öncelikle katma değeri yüksek süt ürünlerinin üretilmesinin ve damızlık düve yetiştirme merkezi kurulmasının hedeflediğini modern süt işletmeleri inşa edilmesi amaçlandığını söyledi.
OSB içinde yer alacak yatırımcılarla ilgili sağlanan avantajlar hakkında da bilgi veren Şaşmaz, KDV muafiyeti 5 yıl süre ile düşük maliyetli su ve iletişim gideri imkanı sağlanacağını bildirdi. OSB arazisinin Burdur, Antalya, Muğla illerinin ortasında olduğunu belirten Şaşmaz, projenin Türkiye genelinde 50 ihtisas OSB’den biri olacağına dikkat çekti.
1 Ağustos 2024 tarihinde ön tahsis çağrısına çıkılıyor
1 Ağustos 2024 tarihinde parsel ön tahsis çağrısına çıkılacağını anlatan Şaşmaz, 60 sağmal hayvan kapasitesine sahip 11 parsel, 120 sağmal hayvan kapasitesine sahip 26 parsel, 250 sağmal hayvan kapasitesine sahip 3 parsel ile 500 sağmal hayvan kapasitesine sahip 1 parselin yatırımcılarını beklediğini kaydetti. Talep edilen alanda süt hayvancılığı tesisinin parseli için metrekarede 25 TL, sanayi tesisi parseli için metrekarede 60 TL ön tahsis bedeli alınacağını anlatan Şaşmaz, başvuru süresinin 30 Ağustos 2024’te sona ereceğini vurguladı.
“Projemizde Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılar yer alsın istiyoruz”
Uzun yıllar süren çalışmaların sonunda Seydikemer TDİOSB’nin çok önemli bir aşamaya geldiğini belirten Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Biz bu projede Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılarımız yer alsın istiyoruz. Bu yatırım ulusal firmalara açıldığı takdirde çok kısa sürede dolacaktır. Yatırımcılarımız çekimser kalmamalı. Şu ana kadar proje için harcanan tüm paraları müteşebbis heyeti olarak kurumlarımız ödedi. Ancak bundan sonraki süreçte yatırımcılarımız ne kadar destek sağlarsa, proje o kadar fazla yol alır. Yatırımcılarımızın sağlayacağı destek projeyi en kısa sürede nihayete erdirecektir.” dedi.Projenin tamamlanma aşamalarında üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarının altını çizen Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli ise “Bizlere güvenebilirsiniz. Biz de sizlere sonuna kadar güveniyoruz. Projemizin hayata geçmesi noktasında ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.
Vali Akbıyık, “Projemizin önünde hiçbir engel yok.”
Projede gelinen son aşamaya ilişkin bilgi veren Muğla Valisi İdris Albıyık ise şunları söyledi; “Projemizin önünde hiçbir engel yok. Yollar yapılıyor, Eylül ayında su kuyusu açtıracağız. Enerji için trafo merkezi yatırım programına alındı. 2025 yılında tamamlanacağını ön görüyoruz. Bir sonraki aşama alt yapı projelerinin ihalesi. Bu projelerin gerçekleşmesi aşamasında çeşitli kredilerden de yararlanma imkanımız olacak.”